Företagsutveckling eller avveckling?

Det är mer än 10 år sedan jag började intressera mig för hur nya sätt att kommunicera radikalt skulle komma att förändra företagens möjligheter att utveckla sina varumärken. Då ansågs mycket av det som jag uppmärksammade som viktiga fenomen som pekade på en ny affärslogik som trams. Fåniga filmer om husdjur eller där vi visualiserar företags produkter på ett nytt sätt ansågs som oviktiga. Jag fick rätt ofta kommentarer som "Vi sysslar inte med sånt och vad våra kunder gör bryr vi oss inte om". Idag har många företag fått lära sig en rätt dyrköpt läxa om de väljer att ignorera vad deras kunder pratar om och sprider vidare. Men, det är aldrig för sent. Det finns olika sätt att hantera den här utvecklingen. Fråga mig - jag vet:)

Varumärkesbyggande under förändring

Marknadsföring och varumärkesbyggande håller på att förändras. Det är ingen okomplicerad förändring. Den är för många företag en rätt besvärande förändring eftersom hela deras sätt att organisera och realisera sin marknadsföring och sina varumärken ställs på sin spets.
 
Vad är det då som utgör den grundläggande skillnaden? Att kunderna har fått mera makt? Att allt färre tar del av vår masskommunikation? 
 
De mest framgångsrika företagen just nu har alla tre olika saker gemensamt. De har ett innovativt ledarskap. De har en öppen struktur och företagskultur och för det tredje så har de ett digitalt kundengagemang.
 
Tänk nu efter och jämför med ert företag. Uppfyller ni något av det här?

Testar lite

Min blogg verkar inte fungera så jag var tvungen att göra ett testinlägg. Återkommer...