Mutwashing

Att försöka bygga en annan bild av sitt varumärke kräver att du verkligen vill åstadkomma en förändring som är ärlig och äkta. Oäkta handlingar leder snarare till en slags "mutwashing" när den frågan är i fokus. Läs artikeln om Telias försök att dölja vad de gör... egentligen...
 
 
http://arbetet.se/global/2016/04/22/telias-skandalstrategi-salja-till-sig-sjalv/
Telia jobbar stenhårt för att upprätta sitt nedsolkade rykte efter korruptionsskandalen i Uzbekistan och avvecklar sin ­verksamhet i de forna Sovjetrepublikerna. Men flera av sina företag säljer Telia till ett bolag som de själva är storägare i. Läser du på…
ARBETET.SE

Grönt blev inte längre så skönt

Den senaste veckan har kantats av stora utmaningar för Miljöpartiet. En minister fick avgå, en annan kandidat vägrade ta en kvinna i hand, språkrör har talat om olyckor i samband med 11 september och att hen inte förstod det här med handskakningars betydelse. inte nog med det utan det visade sig också att medierna blivit tillfrågade om att inte granska MP. Sammantaget är detta rent varumärkesmässigt och kommunikativt en katastrof. Några röster inom MP har tagit avstånd, men det krävs ett omtag och nya "språkrör" med trovärdighet för att kunna bygga upp sitt varumärke igen. Än så länge har det inte gått så bra. Politiska partier liksom företag måste förstå att det är viktigt att kunna leverera på sitt löfte. Om inte så kommer rekommendationssamhällets dom vara hård.

Nyproducerade Teslor eller varför inte en Volvo V90?

Om Magdalena Andersson, vår finansminister, får som hon vill är det främst de här bilvarumärkena som är att föredra. Att framhäva vissa varumärken, speciellt efter att ha fått en förfrågan om det, gör det än mer anmärkningsvärt. En stilla undran blir förstås hur kontakten från Tesla såg ut förra gången. Och vilken bil kör numera Magdalena?
 

Finansministern bytte ut sin liknelse om svensk ekonomi från Tesla till Volvo efter lobbying från Volvo Cars. Händelsen är ”anmärkningsvärd”, anser varumärkesexperten Eva Ossiansson.
WWW.SVD.SE|AV PER KUDO