Kundtjänst var god dröj

På Mieles hemsida står det att läsa: "Sedan grundandet år 1899 följer Miele sitt kvalitetslöfte ”Immer besser” – alltid bättre. Med det menar vi: Vi satsar allt på att alltid vara bättre än alla andra som erbjuder motsvarande produkter och tjänster, och att alltid bli bättre än vad vi redan är. För våra kunder betyder det att de tryggt kan lita på att få de allra bästa hushållsmaskinerna för sina pengar. Detta gör Miele unikt. Miele är ett klokt val – och antagligen ett val för livet." 
 
Det är stora ord - alltid bättre lovar de. De är bättre än alla andra, jag kan lita på att jag får de bästa produkterna, det är tryggt, klokt och ett val för livet.
 
Vi införskaffade en kaffemaskin från Miele - en CM 6310. Den skulle vara riktigt bra. Förväntansfulla packade vi upp den, följde alla instruktioner och fyllde på vatten och bönor. Nu skulle vi få njuta av riktigt gott kaffe. 3 timmar senare stod vi förbannade i köket. Hungriga och utan att ha fått ut en enda god kopp kaffe ur maskinen. Bönorna maldes, vi fyllde på, bönor slut, vi fyllde på, vatten slut, vi fyllde på, mjölken slut, vi fyllde på. Ut kom diskvattenskaffe alternativt droppar av något obeskrivligt. Till slut kom inget alls. Vi gav upp. Immer besser - släng dig i väggen!
 
Jag letade fram numret till kundtjänst, men de hade bara öppet under en begränsad tid på vardagar. Vi lät maskinen stå och på måndagen ringde jag kundtjänsten. "Var god dröj - elva före dig i kön." 45 minuter senare svarar de och jag förklarar mitt ärende. "Om du bor centralt i Stockholm kan vi skicka en tekniker inom en vecka" , förklarar hon som arbetar i kundtjänsten. Eftersom jag och min kaffemaskin befinner oss 8 mil utanför Göteborg inser jag nog skulle bli sittande länge med en obrukbar maskin varför jag förklarar att jag vill skicka tillbaka den då jag inte längrre vill ha den. En dyr kaffemaskin skall fungera utan problem. På en gång. "Nej, det går inte förklarar hon". "Du måste reklamera den först och förklara varför den inte fungerar och därefter avgör vi om du får skicka tillbaka den." I mitt huvud hör jag orden... immer besser, immer besser... Men, den fungerar inte svarar jag och jag vill bara ha returblanketter så att jag kan skicka tillbaka den. "Du måste fylla i reklamationsblanketter..." samma ord upprepas igen. Nu börjar jag bli rätt så irriterad och mitt tålamod börjar ta slut, men jag behärskar mig och ber henne skicka de där blanketterna till mig. "Nej, det går inte. Du måste gå in på vår hemsida" svarar hon. I det ögonblicket tar mitt tålamod slut och jag förklarar att nej, det gör du. Du skickar blanketterna till mig på följande adress. Jag har redan lagt snart 4 timmar på det här. Hon ber mig upprepa adressen och vi avslutar samtalet.
 
Tror ni att jag får några blanketter? Nej, givetvis inte. Det går istället ut ett mejl från det företag som min sambo jobbar för med frågan - vem har beställt reklamationsblanketter från Miele? Det blir bara immer besser...
 
Nu står kaffemaskinen nedpackad och vi inväntar våra blanketter. Som tur var kan vi avnjuta gott kaffe från vår lilla Nespressomaskin. Nespresso har en kundtjänst tillgänglig dygnet runt som hjälper dig med allt. Om maskinen går sönder skickar de en ny som du kan ha när din gamla repareras. Det är enkelt, lätt och trevligt. En sann varumärkesupplevelse som alltid blir bättre och bättre. Så nej Miele - det är ingen varumärkesupplevelse att ha med er att göra. Det finns inga goda skäl att välja Miele och upplevelsen blev då sannerligen inte alltid bättre. Ni borde lära er av Nespresso.
Kommentera inlägget här: