Varför är vissa varumärkens mer framgångsrika än andra?

Den frågan har nog många företag ställt sig. De tycker sig ha de bästa produkterna, men ändå så lyckas de inte bli det där varumärket som kunderna efterfrågar. Att ha ok produkter är givetvis viktigt. Om du inte bara vill slåss om lägsta pris är det en hygienfaktor att dina produkter fungerar tillfredsställande. Men, det är inte det som avgör om din kunder älskar ditt varumärke.
I en intervju inför Ikea grundarens 90-års dag ger Ingvar Kamprad uttryck för vad som gör honom mest stolt - det är Ikeas alla medarbetare som lägger grunden för att Ikea är så framgångsrikt som det är säger han. Ikeas unika företagskultur och synen på medarbetaren har bidragit till att Ikea är det företag som nyutexaminerade unga vill arbeta på. Och de måste gå den långa vägen. De måste ha arbetat i ett varuhus, mött kunderna och ha förstått verksamheten från grunden.
Jag träffade Göran Carstedt, fd chef för Ikea i USA,  för ett tag sedan då han höll föredrag för mina studenter på Handelshögskolan i Göteborg. Han brukade tillbringa sina söndagar på parkeringen utanför ett Ikea-varuhus i närheten där han bodde. Han tyckte det var bästa sättet att prata med kunderna. Han hjälpte dem med sina varor till bilarna, frågade dem om sin upplevelse av Ikea och fick en god inblick i kundernas syn på Ikea. Göran pratade mycket om vikten av att skapa energi och hur goda medarbetare gör detta, men att de måste ha någon form av idé att arbeta mot. Det har Ikea.
Kommentera inlägget här: